Η ιστορική μας διαδρομή στον Τουρισμό τα τελευταία 60 χρόνια

Όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να ακολουθήσουν το δρόμο του τουρισμού, πρέπει να έχουν αγάπη για τη ζωή και τα ταξίδια, μεράκι, ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και τα μνημεία στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα να έχουν αποφασιστικότητα, και προσεκτική οικονομική πολιτική.

Ο τουριστικός οργανισμός SPLENDID TRAVEL CENTER ιδρύεται το 1993 από την οικογένεια Νικολαΐδη. Ιδρυτής τους οργανισμού είναι ο Γιώργος Νικολαΐδης, ο οποίος έχει ήδη μία πολυετή επιτυχημένη παρουσία στο χώρο του Τουρισμού από το 1963, οργανώνοντας τότε με μεγάλη επιτυχία ποιοτικές οδικές εκδρομές κυρίως στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, ταξιδεύοντας σχεδόν όλους τους Έλληνες της Βορείου Ελλάδος, διαθέτοντας πλήθος τουριστικών λεωφορείων. Συγχρόνως, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας εκείνα τα χρόνια χιλιάδες ξένοι τουρίστες φιλοξενούνται στη χώρα μας από τις χώρες των Βαλκανίων. Επιπλέον ενημέρωνε τους Βορειοελλαδίτες από το 1981 εκδίδοντας μηνιαία τουριστική εφημερίδα. Στα τέλη της δεκαετίας του 80 και μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου το τοπίο στα τουριστικά δρώμενα σιγά σιγά αλλάζει.

Έτσι διανύοντας τη δεκαετία του ’90, το 1993 ιδρύεται το Splendid Travel Center, από τον Γιώργο Νικολαίδη και τη δεύτερη γενιά, τον Ηλία και την Πέπη Νικολαίδη, με ενθουσιασμό αλλά και πολυετή εμπειρία. Στο ιδιόκτητο γραφείο της εταιρίας, στη Μητροπόλεως 29, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στην Πλατεία Αριστοτέλους, ξεκινάει η νέα ιστορία στο χώρο του τουρισμού της Βορείου Ελλάδας. Το γραφείο στελεχώνεται με εξειδικευμένο, φιλικό προσωπικό που εξασφαλίζει ποιοτική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, με υψηλό επαγγελματισμό στο απαιτητικό ταξιδιωτικό κοινό. Το Splendid αναλαμβάνει την εκπροσώπευση της αεροπορικής εταιρίας Tarom Airlines για τη Θεσσαλονίκη και τη Βορ. Ελλάδα με τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως για Βουκουρέστι από Θεσσαλονίκη. Ο οργανισμός διαθέτει ιδιόκτητα τουριστικά λεωφορεία και ασχολείται με τον εισερχόμενο και τον εξερχόμενο τουρισμό. Μέσα στα επόμενα χρόνια, ο κόσμος αρχίζει να ταξιδεύει παντού. Το γραφείο εμπλουτίζει τα προϊόντα του με μεγάλες και πιο σύνθετες εκδρομές στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τους καλύτερους tour operators της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ανθίζουν τα μακρινά εξωτικά ταξίδια στην Άπω Ανατολή, στην Ινδονησία, στην Κίνα και την Ιαπωνία. Ξεκινάνε επίσης τα ταξίδια στη Νότια Αμερική και Καραϊβική, με highlight την Κούβα και τις Βραζιλία-Αργεντινή. Οι ΗΠΑ αποτελούν κι αυτές έναν πολύ δημοφιλή προορισμό, σε προγράμματα Ανατολικής Ακτής και και σε συνδιασμό με Δυτική Ακτή.

Στην Ελλάδα, από τα μέσα της δεκαετίας του 90 το κοινό διψάει κυριολεκτικά για ταξίδια και μπαίνουν παγκοσμίως στο χώρο του τουρισμού και οι low cost αεροπορικές εταιρίες, προσφέροντας στο ευρύτερο κοινό προσιτές τιμές μειώνοντας τις πολυτέλειες αλλά κάνοντας τα ταξίδια πολύ οικονομικά και εφικτά για μεγάλο όγκο επιβατών. Το Splendid Travel ως ΙΑΤΑ γραφείο από το 1993 εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια. Είναι συμβεβλημένο με διεθνή τουριστικά προγράμματα κρατήσεων ξενοδοχείων για την εξασφάλιση μεγάλης ποικιλίας καταλυμάτων και τιμών. Ειδικεύεται στα γαμήλια ταξίδια, παρέχοντας την υπηρεσία της Λίστας Γάμου. Τα τουριστικά λεωφορεία του γραφείου συνεχίζουν να πραγματοποιούν πάσης φύσεως ναυλώσεις, εκδρομές, μεταφορές για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες. Το γραφείο ενημερώνει το ταξιδιωτικό κοινό με τον “Ταξιδιωτικό Κόσμο”, μία διμηνιαία τουριστική έκδοση σε direct mail παραδοσιακή αποστολή.

Οι κρουαζιέρες αποκτούν μεγάλη δημοτικότητα και όλες οι εταιρίες ξεκινάν να προσφέρουν όλο και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια δελεάζοντας το ταξιδιωτικό κοινό. Περιλαμβάνουν προορισμούς όπως η Αλάσκα, η Καραϊβική, η Μεσόγειος, η Βαλτική θάλασσα. Το Splendid αγκαλιάζει αυτόν τον μοναδικό τρόπο διακοπών και κλείνει πολλές κρουαζιέρες για πελάτες αλλά και ως incentive trips εταιριών.
Στα επόμενα χρόνια η πρόκληση μεγαλώνει. Το internet γίνεται απαραίτητο εργαλείο και εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τις γνώσεις και τις δυνατότητες του Splendid. Στη συναρπαστική μας αυτή διαδρομή δεν ξεχνάμε όλους τους πολύτιμους συνεργάτες και υπαλλήλους της εταιρίας που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν και μερικοί συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για όλους εσάς, τους φίλους του καλού και ποιοτικού ταξιδιού.

Αναζητώντας πάντα την αυθεντικότητα και την ποιότητα στα ταξίδια του, το Splendid Travel προσφέρει ένα στόχο και ένα όνειρο μέσα από κάθε ταξίδι του κι αυτό είναι πάντα η γνωριμία με τους πολιτισμούς αλλά και την καθημερινότητα όλων των λαών της γης.

Είμαστε όλοι οι άνθρωποι διαφορετικοί κι άλλο τόσο ίδιοι! Όσο ταξιδεύει κάποιος το συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο! Κάθε ταξίδι ξυπνά τις αισθήσεις μας, βλέπουμε με καινούργια μάτια, ακούμε νέους ήχους, αναπνέουμε διαφορετικά! Και όλο αυτό επιστρέφει πίσω σ’ εμάς, στο ποιοι άνθρωποι είμαστε εμείς, τι θελουμε να γίνουμε, τι θελουμε να κάνουμε και να προσφέρουμε.

Η προσμονή και η προετοιμασία πριν από κάθε ταξίδι είναι πολύ σημαντικές. Ανεβάζει την αξία του ταξιδιού στα ύψη! Το Splendid Travel είναι ένας ταξιδιωτικός σύμβουλος για κάθε συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη. Δώστε τη σωστή αξία στα ταξίδια σας. Εμπιστευθείτε την πείρα μας, τη μελέτη μας, τη συνεχή αναζήτησή μας για νέες εμπειρίες, νέες συγκινήσεις, τη διάθεση μας να είμαστε δίπλα σας και να κάνουμε το όνειρο σας ... ταξίδι!

Τα ταξίδια ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο αίμα μας, στη σκέψη μας, στις αναζητήσεις μας. Οσο κι αν δοκιμάζει τις αντοχές και την ανάπτυξή μας η Πανδημία, εμείς δεν χάνουμε το κουράγιο, την πίστη και την οργάνωση μας για την επόμενη μέρα! Ας παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, γεροί και αισιόδοξοι και ας προετοιμαστούμε να απολαύσουμε ένα νέο όνειρο, ένα νέο ταξίδι, μια Splendid εμπειρία!!!”

Πέπη Νικολαίδου
Διευθύνουσα Σύμβουλος
Splendid Travel Center

Φιλοσοφία της εταιρείας

Το ταξίδι είναι επένδυση ζωής.

To Splendid Travel φροντίζει να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιόπιστες τουριστικές υπηρεσίες έχοντας το ρόλο του ταξιδιωτικού συμβούλου. Κάθε πελάτης είναι διαφορετικός, έχει τις δικές του ανάγκες τις οποίες και φροντίζουμε να ικανοποιήσουμε, τις περισσότερες φορές ξεπερνώντας τις προσδοκίες του.

«Νοιαζόμαστε για τους πελάτες μας»κι αυτό έχει συντελέσει στη μακροχρόνια σχέση του Splendid Travel με το μεγαλύτερο μέρος των πελατών του. Το υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό απαρτίζεται από έμπειρους και ευχάριστους ανθρώπους που προσφέρουν μια πιο οικεία και ποιοτική προσέγγιση στην οργάνωση και πώληση ενός ταξιδιού.

To Splendid Travel έρχεται κοντά στους πελάτες του και με απόλυτο σεβασμό τους προσφέρει αξιοπιστία, εξυπηρέτηση και απολαυστικά ταξίδια.

Ο ρόλος μας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα

Όσο τα χρόνια περνούν, το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα τείνει να φαίνεται γραφικό, vintage, ίσως να θεωρείται και λίγο ξεπερασμένο.

Σ’ έναν κόσμο “smart”που τρέχει ακατάπαυστα για την άμεση απόλαυση, για την άμεση απάντηση, για την άμεση ικανοποίηση της κάθε ιδέας και αναζήτησής μας, πολλές φορές το να απευθυνθεί κανείς σε έναν τουριστικό πράκτορα μοιάζει λίγο με παλαιάς κοπής συνήθεια.

Όμως, ένας επαγγελματίας και έμπειρος τουριστικός πράκτορας, με ενσυναίσθηση, οξυδέρκεια, ευγένεια και καλή διάθεση μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος.

To Splendid Travel και η ομάδα του μπορεί να σας λύσει πολλά προβλήματα. Μπορεί να σας απαλλάξει από χρονοβόρες αναζητήσεις, να σας προτείνει ένα πλήθος προτάσεων, να σας υποδείξει τις καλύτερες επιλογές για σας, να γίνει το γραφείο της εμπιστοσύνης σας. Τα ταξίδια είναι επένδυση ζωής και ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν μπορεί όλες σας τις απορίες, τα προβλήματα, και τις αμφιβολίες να σας τις λύσει ένα call center του εξωτερικού, ή ένα chat στο internet. Τα testimonials που θα δειτε σ’ αυτο το site έχουν να πουν πολλά για το Splendid προσωποποιημένο service μας. Είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Καθώς και για την πορεία μας στον τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια. Μιας πορείας που απλώνεται σε δύο ανθρώπινες γενεές που κυριολεκτικά λατρεύουν τον τουρισμό, την επικοινωνία και τη διασκέδαση. Στο Splendid Travel Center συμπορευόμαστε με τον smart κόσμο γύρω μας και δεν χάνουμε ποτέ την αξία μας!

Η ομάδα μας

Η «δεμένη ομάδα» είναι πάντα μια επιτυχημένη ομάδα. Πολλές φορές δεν αρκεί μόνο κάποιος να είναι -κατά το δυνατόν- άψογος επαγγελματίας. Η συνεργασία όλων για ένα άρτιο αποτέλεσμα συμβάλλει στην επιτυχία και στην μακροημέρευση μίας επιχείρησης.

Στο Splendid Travel θα βρείτε φιλικό προσωπικό στη διάθεσή σας να σας δώσει σωστές και αξιόπιστες πληροφορίες για το ταξίδι σας. Η διαρκής επιμόρφωση και τα εκπαιδευτικά μας ταξίδια σε πολλούς προορισμούς λειτουργούν πάντα προς όφελος του πελάτη που επωφελείται της γνώσης και των εμπειριών μας. Η πολυετής θητεία της ομάδας μας έχει εμπλουτιστεί με προσθήκες νέων ταλαντούχων μελών.

Ποιοτικές και εγγυημένες συνεργασίες

Ο τουριστικός οργανισμός SPLENDID TRAVEL CENTER απολαμβάνει μία μακρόχρονη αξιοπρεπή πορεία στο χώρο του Τουρισμού. Ο σεβασμός προς τον πελάτη οδηγεί πάντα τις κινήσεις του.

Οι μόνιμες και αυστηρά επιλεγμένες συνεργασίες του Splendid με εγγυημένους έλληνες και ξένους tour operators καθώς και τα ειδικά συμβόλαια της εταιρίας με τους προμηθευτές της - αεροπορικές εταιρίες, rent-a-car, κρουαζιέρες, ξενοδοχεία, κλπ - εξασφαλίζουν σε όλους τους πελάτες του μοναδικά ταξίδια σε ασυναγώνιστες τιμές.

Θέσεις εργασίας

Ο τουριστικός οργανισμός SPLENDID TRAVEL CENTER πάντα ενδιαφέρεται για συνεργάτες που να ταιριάζουν στην ομάδα του γραφείου και στη φιλοσοφία της εταιρίας.

Η εμπειρία είναι πάντα πολύτιμη και αναντικατάστατη, η καλή γνώση αγγλικών, των υπολογιστών και των social media απαραίτητη.

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε έναν νέο συνεργάτη?

Άριστες δεξιότητες κρατήσεων και εξυπηρέτησης, πολλή καλή επικοινωνία μεταξύ των συνεργατών, προμηθευτών και πελατών, ευστροφία, μια χαρούμενη προσωπικότητα με θετική ενέργεια και προσέγγιση στη ζωή, ευγένεια, διακριτικότητα και παράλληλα διαρκής, καθημερινή διάθεση για ενημέρωση πάνω σε κάθε τι καινούριο και ενδιαφέρον στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Γιατί να ταξιδέψετε με το Splendid Travel

Κριτικές πελατών

Κυριακή Κ.

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το εξαιρετικό ταξίδι. Από το γραφείο σας δεν θα περίμενα τίποτε λιγότερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το γραφείο σας, τον οδηγό Σταύρο, τον αγαπητό σε όλους και τέλειο Κωνσταντίνο και όλο το προσωπικό για την άψογη εξυπηρέτηση και εύχομαι καλά και πολλά ταξίδια."

Ι. Γεωργιάδου

"Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις άρτια οργανωμένες εκδρομές σας που πάντα εστιάζουν στον πολιτισμό και φυσικά για την συνδρομή του εξαιρετικού ξεναγού κ. Κωνσταντίνου Σφήκα. Ιδιαίτερη μνεία στην κ. Σφακιανού για την οργάνωση, την προθυμία της και την ευγένειά της"

Κική. Κ. Β.

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το υπέροχο ταξίδι στην Μεσσηνία! Να αναφερθώ αναλυτικά με Οσκαρικούς όρους: 1) H Κωνσταντίνα με το χαμόγελο και την ευγένεια, welcome στην αναχώρηση ήταν εξαιρετική, βραβείο 1ου γυναικείου ρόλου, 2) Ο Σφήκας πάντα λαμβάνει το 1ο βραβείο ανδρικού ρόλου. 3) Ο οδηγός άψογος, καλοντυμένος, καθαρός, ευγενέστατος, βραβείο 2ου ανδρικού ρόλου. 4) Η όλη διοργάνωση ήταν όπως λέμε η καλύτερη ταινία, 1ο βραβείο. Πάντα γνώριζα το γραφείο σας ότι κάνει εξαιρετικά εργασία και το διαπίστωσα σε αυτό το ταξίδι. Παρακαλώ ΜΗΝ αλλάξετε τίποτε από αυτό που κάνετε. Υ.Γ. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε ευρύτερο κοινό (νεότερους) για να ενημερωθούν ότι υπάρχουν και αξιόπιστα πρακτορεία. Προσωπικά σας ευχαριστώ θερμά και όσο μπορώ θα ταξιδεύω μαζί σας και θα σας προτείνω σε γνωστούς μου.»"

Κατερίνα Λ. Destination Manager

"Ευχαριστώ πολύ, άψογες οι υπηρεσίες σας και του check in"

Παύλος Τ. Ιατρός

"Σας ευχαριστώ παρά πολύ. Περάσαμε τέλεια. Όσο για τον επαγγελματισμό σας τι να πω . Δύσκολα τον συναντάς στην Ελλάδα"

Χριστίνα Π.

"Σας ευχαριστώ για όλα! Το ταξίδι μου πήγε πολύ καλά!! Θα τα ξαναπούμε σύντομα"