#1. Η υπομονή είναι αρετή! 

Πραγματικά, η υπομονή είναι το πρώτο tip για ένα καλό ταξίδι. Μην νοιάζεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Η ζωή είναι μικρή για να θυμώνετε και να δυσανασχετείτε όλη την ώρα όταν ταξιδεύετε. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και σκεφτείτε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα…

#2. Παρατηρήστε την καθημερινή ζωή γύρω σας

 Αν θέλετε να πιάσετε τον παλμό μιας πόλης, περάστε λίγη ώρα σε ένα παγκάκι παρατηρώντας τον κόσμο γύρω σας, ή σε ένα πάρκο. Δείτε τη ζωή της πόλης πως εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας… Περιορίστε τις σκέψεις σας και προσέξτε τις λεπτομέρειες γύρω σας. Παρατηρήστε τις εκφράσεις των ανθρώπων, τις μυρωδιές της πόλης, τα χρώματα, τους ήχους και θα αντιληφθείτε πράγματα που δεν είχατε παρατηρήσει πριν. Θα γνωρίσετε έτσι καλύτερα τον τόπο και τους ανθρώπους του. 

#3. Ξυπνήστε νωρίς 

Εντάξει, δεν πήγατε ταξίδι για να κοιμηθείτε… Θα κοιμηθείτε όταν επιστρέψετε πίσω στη βάση σας. Στο ταξίδι σας, ξυπνήστε νωρίς, ακόμη και πριν την ανατολή, είναι αυτή η μαγική ώρα που ξεκινάει η καινούρια μέρα κι εσείς βρίσκεστε σε έναν καινούριο τόπο, έτοιμοι να τον εξερευνήσετε. Υπέροχη ώρα για φωτογραφίες που γίνονται κάρτ ποστάλ! Η πόλη είναι πιο ήρεμη, τα τουριστικά αξιοθέατα μοναδικά χωρίς την πολυκοσμία. Πιστέψτε με, δεν θα χάσετε! 

#4. Απολαύστε το ταξίδι σας

Δεν υπάρχει λόγος να επισκεφθείτε 10 πόλεις σε 10 μέρες. Μειώστε τα σημεία ενδιαφέροντος και δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να απολαύσει το ταξίδι. Θα περάσετε πολύ καλύτερα! 

#5. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες

Πολλά από τα μέρη που θα επισκεφθείτε θα είναι για πρώτη φορά, οι άνθρωποι που θα συναντήσετε, οι δραστηριότητες που θα κάνετε. Αποτυπώστε όλα αυτά σε απίθανες φωτογραφίες που είναι κάτι εντελώς δωρεάν και θα σας θυμίζουν όλη αυτήν την αίσθηση του ταξιδιού που είχατε, όταν πια επιστρέψετε πίσω. Μην ντρέπεστε αν φέρεστε σαν “τουρίστας” και βγάζετε φωτό. Κανείς δεν σας γνωρίζει ούτως ή άλλως. Οι φωτογραφίες θα είναι τα καλύτερα σουβενίρ.  

#6. Ανακαλύψτε τον εαυτό σας και βγείτε έξω από το “comfort zone” σας

Όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε από την αρχή τον εαυτό μας. Κανένας δεν γνωρίζει ποιος είμαστε, μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας, να απολαύσουμε τους νέους τόπους που επισκεπτόμαστε, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, να μιλήσουμε τη γλώσσα τους, να χαρούμε σαν παιδιά την ομορφιά και το καινούριο, να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, νέες δραστηριότητες, να γευθούμε την τοπική κουζίνα. Όταν ταξιδεύουμε όλα είναι διαφορετικά, ας αφεθούμε λοιπόν να το απολαύσουμε. 

#7. Να είστε ανοιχτόμυαλοι

Όταν ταξιδεύουμε, δεν χρειάζεται να κρίνουμε τα ήθη και τα έθιμα ενός νέου τόπου που επισκεπτόμαστε, είμαστε εδώ για να τα εξερευνήσουμε, να τα καταλάβουμε λίγο καλύτερα τώρα που είμαστε από κοντά. Μπορεί να ακούσουμε νέες απόψεις που μας βρίσκουν αντίθετους, αλλά ως επισκέπτες μπορούμε να κατανοήσουμε και την αντίθετη πλευρά. Τα ταξίδια μας βοηθάνε να αγκαλιάσουμε διαφορετικές γνώμες, θρησκείες, έθιμα, ενδιαφέροντα. Ρωτήστε για όσα δεν καταλαβαίνετε, μπορεί στο τέλος να γνωρίσετε ακόμη περισσότερα πράγματα για το λαό που επισκέπτεστε. 

#8. Μάθετε λίγες λέξεις στην τοπική γλώσσα

Τι πιο ευγενές από το να μάθουμε μερικές λέξεις και εκφράσεις στην τοπική γλώσσα στη χώρα που επισκεπτόμαστε. Δείχνουμε μία καλή διάθεση για επικοινωνία, για γνωριμία με το λαό, τα ήθη και τα έθιμα, απλά και μόνο μιλώντας μερικές λέξεις… 

#9. Οργανωθείτε στα απαραίτητα

Το επιτυχημένο ταξίδι ξεκινάει μέρες πριν μπούμε στο αεροπλάνο ή στο πλοίο… Μελετάμε, ετοιμάζουμε όλα τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα (τα βγάζουμε και φωτοτυπίες), μελετούμε το χάρτη, φροντίζουμε να έχουμε στο ταξίδι μας φορτιστές για τις ηλεκτρονικές συσκευές μας, βασικά φάρμακα, φουλάρι-καπέλο-γυαλιά, πάντα αναπαυτικά παπούτσια και εύκολα ρούχα πάνω σε δύο βασικά χρώματα, για να συνδυάζονται μεταξύ τους. Πολύ εύχρηστες είναι και οι πάνινες τσάντες που διπλώνουν σε πολύ μικρή διάσταση και όποτε θέλετε τις γεμίζετε για να μεταφέρετε τα απαραίτητα κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων μας. Μην κουβαλάτε περιττά ρούχα, αξεσουάρ, περισσότερα από 2 ή 3 παπούτσια. Το ταξίδι θέλει ελαφριές βαλίτσες και ελαφριά ψυχή! 

#10. Εμπιστευθείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο

Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά ένα ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά και ταυτόχρονα να σας παρουσιάσει πολλές επιλογές που ίσως δεν έχετε σκεφτεί. Όταν βρείτε τους ταξιδιωτικούς συμβούλους που μπορείτε να εμπιστευτείτε, πραγματικά θα ξεκινήσει μία σχέση ζωής που θα εμπλουτίσει τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες και θα ομορφύνει το άλμπουμ των αναμνήσεων σας… Οικογενειακές διακοπές, γαμήλιο ταξίδι, bachelor με τους κολλητούς, επαγγελματικά ταξίδια, κρουαζιέρες, ελληνικά νησιά, εξωτικοί προορισμοί και τόσα άλλα ταξίδια είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε, να σας συστήσουμε, να σας ταξιδέψουμε με σιγουριά και επαγγελματισμό, εμείς, όλη η ομάδα του Splendid Travel. Μπορείτε να μας εμπιστευθείτε.